کمپ دیوید در سال ۱۹۷۹ میلادی با وساطت «جیمی کارتر» رئیسجمهور وقت ایالات متحده به امضای «انور سادات» رئیسجمهور مصر و «مناخیم بگین» رئیس وقت رژیم صهیونیستی رسید. با این گام، مصر نخستین کشور اسلامی لقب گرفت که رژیم اشغالگر صهیونیست را به رسمیت شناخت، اقدامی که پیامدهای مصیبتبار بسیاری برای فلسطینیان داشت.
برپایه آنچه «رأی الیوم» گزارش داده قاهره و تل آویو تصمیم دارند «تغییرات حساس» در پیمان یاد شده اعمال کنند. بیشتر تغییراتی که قرار است اعمال شود، مربوط به مفاد امنیتی و برای کنترل مناطق بیشتر است که منطقه مرزی با نوار غزه و سینا سهم عمدهای از آن خواهند داشت. این رایزنیهای دوجانبه تماماً با نظارت دولت آمریکا انجام میشود. هرچند هنوز جزئیات این توافق علنی نشده و تنها در حد گمانهزنی مطرح است با وجود این از همین موارد درز کرده به رسانهها هم میتوان بوی توطئهای دیگر در موضوع فلسطین را استشمام کرد.
همانگونه که گفته شده پیمان کمپ دیوید که با به رسمیت شناخته شدن رژیم صهیونیستی از سوی مصر همراه بود این روزها با دومینوی عادیسازی روابط از سوی شیوخ عربی حاشیه جنوبی خلیجفارس در حال تکمیل شدن است؛ روندی که ماهیت فلسطین و محو آن را هدف گرفته است. آنچه در تمام این مدت مانع این دسیسه محور غربی – عبری -عربی بوده جریان مقاومت ریشهدار در غزه است. حال به نظر، رژیم صهیونیستی پس از ناکامی در نابودی جنبش مقاومت فلسطین حماس، با پیگیری اصلاح توافق کمپ دیوید به دنبال آن است پای مصر که در سالیان اخیر همواره به عنوان میانجی مایل به تلآویو در تنش با فلسطینیان نقشآفرینی کرده را به مسئله باز کرده تا شاید اینگونه بتواند باریکه غزه را کنترل کند.
در سوی مقابل هدف مصر از بازی در این پازل، بازیافت قدرت منطقهای گذشته است. حقیقت آن است اقدامات قاهره در نزدیکی به تلآویو این کشور تاریخی را از چشم مسلمانان انداخته و در تحولات منطقهای نیز در انزوا قرار داده است. حال ظاهراً فراعنه در سودای بازیافت نقش منطقهای از دست رفته، بار دیگر فریب آمریکا و رژیم صهیونیستی را خورده و چشم بسته در پازلی قرار گرفتهاند که بار دیگر اعتبار و حیثیت فلسطین را هدف گرفته است.
نظر شما